23 maart 2019

’t Nuenens Peerdenreundje op Eerste Paasdag

Op zondag 21 april (Eerste Paasdag) organiseert MV De Coovelse Menners voor de achtste keer 't Nuenens Peerdenreundje, een in/outdoor impulswedstrijd door de gemeente Nuenen. Deze wedstrijd telt mee voor de Brabantse Mencompetitie.

Deze wedstrijd gaat door de mooie natuur van Nuenen, Gerwen en Nederwetten, waarbij verschillende overdekte rijbakken of buitenpistes worden aangedaan waarin hindernissen zijn opgebouwd. Het totale traject, inclusief hindernissen, bedraagt ongeveer vijftien kilometer. 

Op zaterdagavond om 18.00 uur is er een briefing waarna de hindernissen verkend kunnen worden op de verschillende locaties. Het traject wordt uitstekend aangegeven en mag van te voren niet worden verkend.

De start vindt zondagochtend plaats om 10.00 uur (kan afwijken door de hoeveelheid inschrijvingen). De wedstrijd begint met ruiters te paard, deze rijden in groepjes vijf hindernissen. Daarna gaan de aanspanningen de strijd met elkaar aan. Vooraf is er nog de mogelijkheid om de hindernissen te verkennen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven