29 maart 2016

’t Nuenens Peerdenreundje zeer geslaagd

Op Eerste Paasdag werd door Menvereniging de Coovelsemenners in Nuenen de jaarlijkse wedstrijd " ’t Nuenens Peerdenreundje" gehouden. Het is een zeer geslaagde wedstrijd geworden.

De slechte weersvoorspellingen weerhielden de deelnemers niet om te komen. De maisplak was helaas door de regen van die nacht te nat geworden en de route moest daarom gedeeltelijk worden omgelegd. Met een mooi uitgezette rit kwamen de deelnemers op zes locaties in Nuenen, waar de aanspanningen in zes – en ruiters onder het zadel in vijf hindernissen hun snelheid en stuurkunsten konden testen.  

De rubriek enkelspan pony werd gewonnen door Gracejelaine den Ridder, gevolgd door Jordy van der Wijst (lid van de Coovelsemenners) op de tweede plaats. Bij de tweespan pony's werd Tinus van Kuijk eerste met slechts één seconde voorsprong op Chantal van der Wijst (Coovelsemenners).

Piet Peepers was de winnaar bij de rubriek enkelspan paarden, gevolgde door Arno van der Brand. Bij de tweespan paarden ging de eerste plek naar Pieter Bastiaans (Coovelsemenners ) en werd Marcel Marijnissen tweede.
De winst bij de langspannen ging naar Nick Weytjens uit het Belgische Zutendaal en ook het zilver ging met Karel Geentjes mee naar België.

Bij de rubrieken onder het zadel ging de winst naar ponyruiter Julia Gevers en de tweede plaats was voor Janice Kortbeek. Jos van Heijst won bij de paarden, gevolgd door Bram van Heijst. 

Klik hier voor de volledige uitslag