8 oktober 2019

Team ATEL

Sinds enkele jaren hebben de Franse tweespanrijders Franck Grimonprez en François Dutilloy hun krachten gebundeld en vormen zij team ‘ATEL compétition’. Het tweetal is zeer succesvol in het internationale wedstrijdcircuit, waar zij onder meer afgelopen seizoen diverse top 10 klasseringen behaalden.


Foto: François Durand

Deze samenwerking resulteerde ook in de totstandkoming van een gloednieuwe infrastructuur op hun thuisbasis in Conty, waar de werkplaats en showroom van ATEL rijtuigen is gevestigd. Het team in Conty bestaat uit veterinair Isabelle Vix en de groom van François, Nathalie Hoyau, die werd opgeleid door Philippe Rosier en Fanny Bellard.  De beide dames zorgen voor het dagelijkse trainingswerk met de paarden.

De stallen bieden plaats aan 12 wedstrijdpaarden, die voornamelijk van Duitse afkomst zijn. Stapmolen, dressuurbanen, zadelkamer, solarium, alles is ontworpen om de voorbereidingen, trainingen en het herstel van de paarden goed te faciliteren. En je hoeft maar één deur door om toegang te krijgen tot de werkplaats van ATEL, waar ieder mogelijk probleem met een rijtuig snel en efficiënt kan worden opgelost.

Op deze manier kunnen François Dutilloy en Franck Grimonprez zich volledig concentreren op hun wedstrijden. Zij worden hierin begeleid door bondscoach Félix-Marie Brasseur, die de ontwikkelingen van dit team met belangstelling volgt.

Klik hier voor meer informatie over ATEL.

Klik hier voor de Facebookpagina van ATEL.Foto: François Durand

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.