8 augustus 2014

Team WK enkelspan paarden bekend

Ermelo (KNHS) – Na het laatste observatiemoment tijdens het NK in Beesd afgelopen weekend heeft bondscoach van de enkelspan paarden Ad Aarts (Liessel) het team bekend gemaakt dat Nederland vertegenwoordigt op het WK enkelspannen in Izsák, Hongarije, van 25 tot en met 28 september.

Kersverse Nederlands Kampioen Wilbrord van den Broek (Nistelrode) met Oscar, Jan Moonen (Loon op Zand) met Sterre en Frank van der Doelen (Nuland) met Roos vormen de Nederlandse afvaardiging. Saskia van Heesch (Boxtel) is met Unique K eerste reserve.

Ad Aarts maakt met zijn selectie gebruik van specialisten in elk van de drie wedstrijdonderdelen: “Tijdens de eerste observatiewedstrijd in Dillenburg en het tweede observatiemoment in Beesd werd heel duidelijk dat het enkelspanveld weinig voor elkaar onder doet. Ik denk met deze rijders de juiste selectie te hebben gemaakt om een teammedaille in de wacht te kunnen slepen.”
Viervoudig Nederlands kampioen Wilbrord van den Broek verdedigt in Izsák, dat in september 2013 gastheer was van het EK vierspannen, individueel– en teambrons.

Voor zowel Van den Broek als voor Moonen en Van der Doelen wordt Izsák de tweede WK-deelname van hun mencarrière. Frank van der Doelen droeg in 2012 bij aan het team brons en werd individueel achtste. Jan Moonen nam in 2010 op individuele titel deel aan het WK en won de bronzen medaille.

Ad Aarts wordt in het begeleidingsteam bijgestaan door teamveterinair Schelto Jonker (Vorden) en teammanager Adrianne van Waardenberg-Nooren.