21 mei 2022

Test event Pratoni 2022: Goede proeven op zonovergoten dag

28 deelnemers reden vrijdag de dressuur op het test event in Pratoni del Vivaro, Italië. Van enkelspan pony tot vierspan paard verscheen in de ring, die omringd is door eeuwenoude bomen en rustig wapperende vlaggen.

De hoogste score van de dag ging naar de Fransman Benjamin Aillaud. Zijn proef was gehoorzaam, in balans en met souplesse gereden en daarmee verdiende hij een unanieme eerste plaats van alle drie de juryleden, met de score van 43,78.

Vader Jόzsef Dobrovitz Sr. en zoon Jόzsef Dobrovitz Jr. reden veilige proeven, maar het was Jόzsef Jr. die aan het langste eind trok. Hij eindigde op de tweede plaats met 51.89 strafpunten. Het verschil tussen de nummer drie en vier was klein. Italiaan Luca Cassottana eindigde met 54,11 als derde en Jόzsef Sr. stuurde zijn jonge span naar 54.22 strafpunten. Anthony Horde werd vijfde met 55.33 en Janós Papp eindige met de score van 58.10 op de zesde plaats.

Wissel van vier- naar tweespan

Met zo weinig verschillen in het klassement belooft de marathon van zaterdag spannend te worden. Parcoursbouwer Josef Middendorf heeft de gloednieuwe hindernissen zorgvuldig uitgetekend.

Misdee Wrigley Miller (USA) creëerde een goede voorsprong bij de tweespan paarden. Ze reisden met haar vierspan via Boyd Exell in Nederland naar Italie, maar eenmaal aangekomen kwam een van haar paarden niet fit van de wagen af. Daarom rijdt ze nu met haar voorspan bij de tweespannen en de dressuurproef leerde ze pas één dag van tevoren. Met de score van 43,97 kon ze net niet aan de hoogste dagscore van Aillaud tippen.

Jozsef Dibak was goed op weg naar de winst, maar door een paar dure fouten moest hij genoegen nemen met de tweede plaats en een score van 47.01 strafpunten. Daarmee hield hij Francesco Aletti Montano op afstand. Hij staat nu derde met 52.71 strafpunten.

Eerder op de dag reden de enkelspannen paard en pony’s en de jeugd de dressuur. Zaterdag staat de marathon op de planning.

Klik hier voor de resultaten


Benjamin Aillaud
Foto: Massimo Argenziano