30 oktober 2016

Theo Timmerman verrast met tweespan op Indoor Wierden

Vierspanrijder Theo Timmerman uit Varsseveld had een verrassing in petto tijdens de menavond op Indoor Wierden gisteravond. Hij kwam zaterdagavond niet bij de vierspannen aan de start, hij stuurde een tweespan paarden de baan in… en won!

Ruim duizend toeschouwers kwamen op het jaarlijks menspektakel af om te genieten van de drie rubrieken. Nieuw was de rubriek vierspan pony’s, gewonnen door Marijke Hammink, voor Gerco van Tuyl. Bij het koningsnummer, de vierspan paarden, kregen de Nederlanders het nakijken. De Belg Glenn Geerts pakte de winst, terwijl zijn landgenoot Edouard Simonet tweede werd en de Duitser Georg von Stein derde. Met de vierde prijs was Koos de Ronde de beste Nederlander.Foto: Gerben Olthof


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Bij de tweespan paarden kreeg Theo Timmerman de meeste concurrentie van Antonie ter Harmsel, die tweede werd. Raymond Letteboer haalde de derde prijs binnen. Timmerman was in zijn nopjes. “Ik besloot vorig weekend pas om met een tweespan in plaats van een vierspan te rijden. Ik heb al twee wedstrijden gereden, volgende week is Paard&Koets in Ermelo en over drie weken de eerste wereldbekerwedstrijd in Stuttgard. Daarna heb ik in december en januari Londen, Mechelen en Leipzig op de kalender staan. Om mijn achterpaarden te sparen, besloot ik om alleen de voorpaarden mee naar Wierden te nemen. Ik moest alleen nog wel een koets lenen”, lacht het gouden WK-teamlid die in de aanloop slechts één keer met zijn tweespan trainde. Uiteindelijk startte hij met het marathonrijtuig van Ton Vreugdenhil.

Timmerman's achterpaarden zijn geroutineerd, de voorpaarden kunnen nog wat ervaring gebruiken. “De zwarte heb ik vorig jaar drie keer indoor gestart en vervolgens verkocht met de voorwaarden dat ik hem voor indoorwedstrijden mag gebruiken. Ik heb hem pas vier weken terug op stal. De schimmel heb ik pas drie weken. Het gaat steeds beter, zeker in Wierden. Het was leuk om een keer tweespan te rijden. En ja, als ik ergens aan mee doe, dan ga ik er altijd voor.”
Er zijn weinig topmenners die de menavond van Indoor Wierden aan zich voorbij willen laten gaan. “Het is een mooie aanloop richting het World Cup seizoen, je komt zo mooi in het ritme. Ideaal om wat zwakke punten eruit te halen en te verbeteren. Het is niet voor niets dat de Duitsers naar naar Wierden komen. De faciliteiten zijn ook top. Een grote indoorhal, goede bodem, volop ruimte voor het losrijden en je kan je paarden ook nog eens op stal zetten.”

Bron: Indoor Wierden

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.