7 september 2010

Tien jaar oefenmarathon Tilburg

Zondag 10 oktober 2010 wordt op de terreinen van Stalhouderij Bien Venue aan de Bredaseweg 525 in Tilburg, weer de Oefenmarathon in Tilburg verreden. Een menwedstrijd die in 2000 in het leven werd geroepen voor kinderen, medewerkers, vrijwilligers en beginners om ook eens te proeven aan de "echte" hindernissen, met zelf de leidsels in de hand van een aanspanning.
Tien jaar geleden is er op initiatief van Piet Voskens een begin gemaakt met de oefenmarathon Tilburg. Om kinderen, vrijwilligers, grooms, beginners en wedstrijdrijders met jonge aanspanningen een kans te geven om in zulke mooie, maar technisch soms moeilijke hindernissen te rijden. Het mennen voor kinderen onder de 15 jaar was toen in 2000, nog niet mogelijk in wedstrijdverband. Er bleken al snel hele bedreven menners onder de kinderen. Zo waren o.a. Melanie Becker en Bram Chardon al bij de eerste lichting van de oefenmarathon aanwezig. Deze hebben beiden inmiddels al hun sporen verdiend in de hoogsten klassen van de samengestelde mensport. Onbedoeld stond dit schitterende initiatief van Piet Voskens aan de basis van het mennen voor kinderen. Inmiddels worden er landelijk en internationaal al diverse wedstrijden georganiseerd voor de categorie jonge menners.

De eerste aanspanning start om 8.15 uur. Vervolgens zal er elke 5 minuten een aanspanning starten. De laatste aanspanning zal rond vier uur in de hindernissen zijn. Om vijf uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden Er zullen de hele dag door diverse aanspanningen tegelijkertijd op het terrein in de wedstrijd zitten, dus is er veel te zien in een mooie omgeving. Op het terrein tussen de hindernissen is van alles te zien en te doen, te eten en te drinken.
Toegang is Gratis. Parkeren gratis.
De voorlopige startlijst vindt u straks op www.menwedstrijd.nl, onder de "oefenmarathon". Deze lijst kunt u op zondag gratis ophalen op het wedstrijdsecretariaat of bij de bar.
Voor deze oefenwedstrijd geldt dat het een uitstapje is voor het hele gezin.

 De prachtige hindernissen op de accommodatie van Stalhouderij Bien Venue liggen er weer geweldig bij en zijn in samenwerking met parcoursbouwer Hein Verhofstad en Piet Voskens hier en daar weer aangepast.
De marathon op 10 oktober, puur bedoeld als oefening, start met een vaardigheid (kegeltjesrijden) en daarna worden er nog zeven hindernissen verreden. Elke aanspanning zal ca. 45 – 50 minuten onderweg zijn. De hindernissen liggen allemaal op loopafstand op het terrein van Stalhouderij Bien Venue, waardoor er de gehele dag meerdere aanspanningen tegelijk in het traject zijn. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen paarden of pony’s en tandemaanspanningen, volgen hetzelfde traject. Maar door het grote verschil in aanspanningen, van shetlandpony’s tot trekpaarden, van beginners tot wedstrijdrijders, van kinderen tot volwassenen (van 7 tot 75 jaar), zal elke aanspanning er anders uitzien. De deelnemers zijn verdeeld in maar liefst negen verschillende rubrieken.
 Dankzij de sponsoring van Stalhouderij Bien Venue, VS Building Care, Stalhouderij de Ronde, Dominick VOF, SETO Logistics, De Voort Hermes De Bont advocaten, kunnen we er weer een mooi feest van maken.