11 augustus 2015

Tien voor Dandy Jane bij jonge menpaarden

Met een monsterscore van 91,6 punten won de zevenjarige Dandy Jane, voorgesteld door Gjalt Jan Jansma, zojuist het kampioenschap Jonge menpaarden op de KWPN Kampioenschappen bij de zes- en zevenjarige menpaarden. Winnaar bij de vier- en vijfjarige menpaarden werd de vierjarige Flugel gereden door Leonne van Gestel.

De vierde editie van het KWPN Kampioenschap voor Jonge Menpaarden kenmerkte zich door een goede tot zeer goede kwaliteit aangeboden paarden. In tegenstelling tot voorgaande edities was er dit jaar geen echt ondereind bij de deelnemende paarden en zodoende toonde de jury bestaande uit Hermann van den Bosch, Harry de Ruyter en Mathilde Brouwer zich na afloop ook zeer tevreden met de resultaten.

Absoluut hoogtepunt was het optreden van Special D-dochter Dandy Jane. Ze komt zeer dicht bij het ideaalbeeld van een samengesteld menpaard in haar gangen, maar zeker ook in haar mentaliteit. De tien die ze kreeg voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid was dan een vanzelfsprekendheid. Een negen voor instelling was er voor de nummer twee in de einduitslag; MTT Diamant voorgesteld door Alfons Engbers. Een ruin met een mooi front die zich in de dressuur nog wat heet leek te maken, maar die in de vaardigheid en terreinproef helemaal tot vol wasdom kwam. Derde geld bij de zes- en zevenjarigen was voor Dakota MTT, eveneens voorgesteld en in eigendom van Alfons Engbers.

De winst bij de vier- en vijfjarige ging naar de pas in training genomen Flugel gereden door Leonne van Gestel. Een ruin met een zorgvuldige opleiding en een degelijk bewegingsapparaat die in beweging nog iets meer front mag maken. De tweede en derde plaats waren voor Alexandro P-nakomelingen MTT Galapagos, wederom voorgesteld door Alfons Engbers, en Gienirma, voorgesteld door Henry Bast.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.nlFoto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen