24 januari 2017

Tips en tricks voor het maken van een Kür op Muziek

Ter promotie en ondersteuning van de Kür op Muziek voor menners hebben Carina Jansen en Paul Sueters in samenwerking met Mendistrict Oost (MDO) een document opgesteld met links en tips voor het maken van een Kür.

Veel menners hebben hun interesse getoond in het rijden van een Kür op Muziek, maar weten niet waar te beginnen met het samenstellen van de kür. Van het bedenken van een proef op je eigen niveau aan de hand van verplichte onderdelen, het uitkiezen van de muziek en het passend maken van de muziek op het ritme en het tempo van je eigen aanspanning. Met een handige document van Jansen en Sueters, voorzien van links en uitleg worden de menners op weg geholpen.

Het samenstellen van de Kür begint met het bedenken van de proef waarin je zelf de moeilijkheidsgraad mag bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een gewone slangenvolte rijden, maar deze opwaarderen door extra oefeningen zoals halthouden en achterwaarts in te bouwen. Daarna rijd je je eigen proef een aantal keer en laat deze op film zetten om te beoordelen wat de verbeterpunten van de proef zijn.

Dan is het tijd om passende muziek bij de proef en bij de aanspanning te vinden en deze onder de gefilmde proef te zetten. Voor velen geen dagelijkse kost, maar Carina Jansen is graag bereid om je bij te staan. Op het Youtube kanaal van Mendistrict Oost zijn diverse tips, tops en bestaande küren te bekijken.

De eerstvolgende wedstrijd met Kür op Muziek wordt georganiseerd op 18 februari in Nijkerk.

Klik hier voor de site en het document van Mendistrict Oost

Klik hier voor de Facebook pagina van de Kür op Muziek voor Menners

 


flyer