12 juli 2020

Toch Noordelijk kampioenschap dressuur en vaardigheid

De meeste menwedstrijden zijn dit jaar afgelast. Zo ook de diverse districtskampioenschappen. Het bestuur van Mendistrict Noord wil in september alsnog een Noordelijk kampioenschap Dressuur en Vaardigheid organiseren.

De organisatie van de kampioenschappen zou oorspronkelijk door Menvereniging De Kraaienmenners uit Vries gedaan worden, maar dat lukt ze in september niet. Daarom zijn de verenigingen in het mendistrict benaderd. Stichting Mensport Nienoord heeft zich aangemeld en gaat onder voorbehoud van de vergunning van de gemeente en de ontwikkelingen rond het Coronavirus de Noordelijke kampioenschappen organiseren. De datum waarop dit gaat plaatsvinden is zaterdag 12 september op de terreinen van Landgoed Nienoord in Leek.

Het zal een ander kampioenschap zijn dan iedereen gewend is, want er is geen afvaardiging naar een Hippiade en natuurlijk zijn er een aantal bijzondere regels waaraan iedereen zich in verband met Corona aan moet houden. District Noord hoopt er met elkaar een mooie wedstrijd van te maken en zo toch nog een districtskampioenschap in 2020 te hebben.