7 juli 2017

Toekomst internationale menwedstrijd Dillenburg zeer onzeker

Deze week werd bekend dat het Landgestüt Dillenburg komend jaar haar deuren zal sluiten aangezien het welzijn van de paarden op de stoeterij in het gedrang is. Hiermee is ook de toekomst van de jaarlijkse internationale enkelspanwedstrijd in Dillenburg zeer onzeker.

Regerend Wereldkampioen Dieter Lauterbach (archieffoto) gaat wellicht de boeken in als laatste winnaar van de prachtige internationale enkelspanwedstrijd in Dillenburg.
Foto: Krisztina Horváth

De regering van de Duitse deelstaat Hessen ondersteunt de ruim 400 jaar oude stoeterij niet meer. De sluiting van de stoeterij heeft veel gevolgen voor de fokkerij in Hessen. De stoeterij omvat niet alleen monumentale stallengebouwen, rijhallen, een paradeplaats en het rijtuigenmuseum in de historische oranjerie, maar ook een rij- en menschool. Hier worden traditiegetrouw ruiters, menners, paarden, trainers en paardenhouders opgeleid. Daarnaast biedt de stoeterij ook mensen uit de omgeving de mogelijkheid om paarden van dichtbij te beleven.

Inmiddels heeft de Duitse Hippische Sportfederatie en een aantal Duitse landelijke en regionale fokkerijverenigingen de handen ineen geslagen om de stoeterij te behouden. Er is een online petitie gestart die al door meer dan 9000 mensen is getekend.

Klik hier voor de online petitie.