7 maart 2018

Ton Monhemius overleden (met informatie uitvaart)

Op 2 maart is op 64-jarige leeftijd voormalig internationaal vierspanrijder en paardenman Ton Monhemius overleden.

Ton Monhemius startte in 1985 met de mensport en was succesvol bij zowel de pony-als de paardenvierspannen. In 1986 en 1987 werd hij Nederlands Kampioen bij de vierspan pony’s. In 1988 maakte hij de overstap naar de paarden en nam hij datzelfde jaar deel aan het WK in Apeldoorn.
In 2001 behaalde hij goud op het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden in Beekbergen. Ton droeg meerdere keren zijn steentje bij aan de successen van het Nederlandse team op Wereldkampioenschappen en ook individueel presteerde hij zeer sterk. Zo won hij in 1998 individueel brons op het WK in Rome en won hij goud met het Nederlandse team. Twee jaar later maakte Ton deel uit van het Nederlandse team dat zilver won op het WK in Wolfsburg en in 2002 won hij met het Nederlandse team opnieuw goud op het WK tijdens de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera.Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Ton Monhemius, in het dagelijks leven manegehouder, maakte diverse keren deel uit van het Nederlandse team op landenwedstrijden zoals in Aken en was succesvol op een groot aantal nationale en internationale wedstrijden als Beekbergen, Breda, Windsor, Riesenbeck en Waregem.

In 2014 nam Ton tijdens ‘Mennen in Mokum’ op Jumping Amsterdam afscheid als actief menner, maar bleef steeds betrokken bij de paardensport als begeleider van zijn kinderen Bas en Lotte.

Wij wensen Carla en haar gezin heel veel sterkte toe bij het dragen van dit enorme verlies.

Redactie & medewerkers Hoefnet.

 

De uitvaartplechtigheid zal gehouden worden op donderdag 8 maart om 15.45u in de aula van crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6 te Driehuis (NH).

Klik hier voor de rouwkaart