6 oktober 2014

Toon Jochems stopt met klasse 4 wedstrijdsport

Tweespanrijder Toon Jochems heeft na heel lang wikken en wegen uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen met de klasse 4 wedstrijdsport.

De 57-jarige Jochems en zijn vrouw Annie zijn sinds 1993 actief in de mensport. Toon Jochems werd meerdere keren kampioen in de klasse 1, 2 en 3 samengesteld en dressuur & vaardigheid. In 2005 maakten zij de overstap naar de klasse 4, waar ze trouwe deelnemers waren op alle wedstrijden.
In september 2012 werd Toon geopereerd aan zijn enkel vanwege artrose. Later bleek dat hij artrose op meerdere plekken had, wat hem uiteindelijk heeft doen besluiten te stoppen met de wedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau.
Toon denkt echter nog niet aan volledig stoppen, komende winter rijdt hij diverse minimarathons en volgend seizoen is hij waarschijnlijk als deelnemer te vinden op dressuur-en vaardigheidswedstrijden.
Deze maand staan er bovendien nog twee mendurance wedstrijden in zijn agenda.

Toon en Annie Jochems kunnen terugkijken op ruim 20 jaar genieten van prachtige sport en willen iedereen nog vele mooie sportmomenten toewensen.