2 juni 2016

Topolcianky: Drie paarden afgekeurd

Tijdens de veterinaire keuring vanmorgen van de internationale menwedstrijd voor enkel-, twee-en vierspan paarden in het Slovaakse Topolcianky kregen drie paarden het sein ‘not fit to compete’. De paarden van de enige Nederlandse deelnemer aan deze mooie wedstrijd op de terreinen van de nationale stoeterij Hans Heus kwamen probleemloos door dit eerste onderdeel.

Voor de Roemeense tweespanrijder Eduard Bartha viel het doek nadat twee van zijn drie paarden niet werden goedgekeurd. De Oostenrijke vierspanrijder Ewald Wurm moet het met vier paarden doen nadat zijn 10-jarige Kladruber ruin Sacramosa Amapola door de juryleden en de veterinairen werd afgekeurd.

In totaal komen er 68 deelnemers aan de start. De enkelspannen en de tweespan paarden in de tweesterren-rubriek rijden vanmiddag dressuur. De tweespannen in de driesterren-rubriek en de vierspannen betreden morgen de graspiste, waar in 2013 het succesvolle Wereldkampioenschap tweespannen werd gehouden.
Naast de internationale wedstrijd strijden enkel-en tweespanrijders uit Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Zwitserland, Duitsland, Polen en Slovakije in teams om de Donau Alpen Pokal. De beste twee eindresultaten per land per rubriek telt voor het eindklassement van deze speciale wedstrijd, die wordt gehouden in de niet WK-jaren en los staat van de CAI.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth