30 augustus 2013

Topolcianky: Nederlands tweespanteam 11e na dressuur

Het Nederlandse team, twee jaar geleden nog goed voor goud, staat na de dressuur op een teleurstellende 11e plaats. De drie Nederlanders die vandaag hun dressuurproeven reden, lieten mooie proeven zien, maar kregen niet de punten die ze verdienden.


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen

Harrie Verstappen reed als eerste deelnemer vanochtend en kreeg voor zijn proef 52 strafpunten en reed daarmee het beste resultaat van de Nederlandse deelnemers. Met name Carlo Vermeulen werd veel lager gepunt dan gehoopt. Voor Carlo Vermeulen is de dressuur het moeilijkste onderdeel, maar vandaag liet hij een frisse, gedurfde proef zien zonder fouten, afgezien van het stapgedeelte waar teveel gedribbeld werd. Hij kreeg 54 strafpunten. “Onbegrijpelijk, ik moet hier echt even van bijkomen,” aldus bondscoach Harry de Ruyter. “Maar ja, we zullen het ermee moeten doen. Er komen nog twee onderdelen waar we heel sterk in zijn.”
Ook Tom Engbers, die op individuele titel rijdt, was teleurgesteld over zijn 52,54 strafpunten. “Oké, het was niet heel goed, maar ook niet slecht, ik had toch wel op een wat betere beoordeling gehoopt. Maar morgen in de marathon gaan we er gewoon tegenaan, al is een podiumplaats wel heel ver weg.”
De Duitse Wereldtitel verdedigster Carola Diener staat na de dressuur op de eerste plaats, met 35,58 strafpunten.

Landenteams:
1. Duitsland
2. Hongarije
3. Ierland
11. Nederland

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto’s


Klik hier voor de video’s

Foto: Rinaldo de Craen