23 november 2014

Toppony Els Broekman verkocht aan Martin Hölle

Bronzen medaillewinnares van het WK ponymennen in Pau 2013 Els Broekman heeft haar toppony Aron verkocht aan de Hongaarse Wereldkampioen enkelspan pony Martin Hölle.

“Martin en zijn vader hadden al sinds Pau belangstelling voor Aron en we hebben er lang over nagedacht,” vertelt Els. “Aron is 15 jaar en is nog niet aan zijn top. Ik heb altijd geleerd dat je soms niet moet vergeten om ja te zeggen. Het is heel jammer voor de sport, maar hij krijgt het heel erg goed bij Martin en ik gun het hem ook. Aron wordt perfect verzorgd door Team Riant waar hij nu staat en Martin is dolgelukkig met hem. Het doet pijn, maar Aron is bij Martin op de goede plek, ik had hem ook niet aan iemand anders kunnen of willen verkopen.”

Els Broekman heeft sinds enige tijd een volle broer van Aron, Sam, op stal staan. De menster uit het Limburgse Lomm heeft de 11-jarige ruin in opleiding: “Sam begint het goed op te pakken en mijn gevoel zegt me dat hij ver kan komen. We rijden de komende maanden een paar kleine minimarathons zodat hij meer kracht en snelheid krijgt. Volgend seizoen wil ik hem uitbrengen in de klasse 3 en dan kijken we hoe hij zicht ontwikkeld.”Foto: Marie de Ronde-Oudemans