27 juni 2013

Tussenklassementen MenSport Wisseltrofeeën

Wekelijks worden de tussenklassementen van de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee en Cavalor MenSport Wisseltrofee opnieuw berekend. Op dit moment hebben de beide tussenklassementen, één voor Nederland en één voor België, nieuwe nummers één. Mathijn Wevers leidt met een tweespan KWPN-vossen de Nederlandse versie. Sofie Clerinx uit Tongeren staat op de eerste plaats van de Belgische wisseltrofee.

Beide wisseltrofeeën zijn stimuleringsprijzen voor menners die nog nooit een paard of pony hoger dan de klasse 1, L of CAN3 uitbrachten. Clerinx is geen onbekende in de Belgische mensport. Zij ment met trekpaarden en die waren tot 2013 uitgesloten van deelname aan de Cavalor MenSport Wisseltrofee. In het eerste tussenklassement van 2013 stond Kristof Tilly uit Poperinge met zijn Fjord dekhengst Hjellar aan de leiding. Clerinx neemt nu met 1,2 punten in haar voordeel het tussenklassement over.
Mathijn Wevers uit Gorssel staat bovenaan in het tussenklassement van de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee. Het puntenverschil tussen Mathijn Wevers en de huidige nummer twee, P. Jansen, is overigens zeer klein, slechts 0,21 punten.
Voor puntenbepalingen in de tussenklassementen van beide wisseltrofeeën gelden de resultaten van de dressuurproeven in samengestelde wedstrijden. In Nederland moeten die wedstrijden onder auspiciën van de KNHS vallen, in België onder de VLP.