15 april 2018

Twee clinics van Gisella Bartels over paardenanatomie op P&K

Paarden-fysiotherapeute Gisella Bartels is op zaterdag en zondag aanwezig als expert op Paard&Koets. Tijdens haar twee leerzame clinics gaat ze in op de anatomie van een paard.

De eerste clinic ‘Trainen op basis van bouw en anatomie’ staat in het teken van het lichaam van je paard beter leren begrijpen. Door middel van beschilderingen op het paard wordt het bewegingsapparaat zichtbaar gemaakt.
Gisella: “Door de anatomie en de werking van spieren met verf zichtbaar te maken op een bewegend paard, worden mensen bewust van de anatomie en hoe ze deze kennis in de training kunnen gebruiken om hun paarden beter te laten presteren en functioneren.”

Tijdens de tweede clinic, ‘De beweging in beeld van een aangespannen paard’ wordt een beschilderd paard ingespannen voor de menwagen, waarbij Gisella wil laten zien wat het effect is van bepaalde oefeningen op het bewegingsapparaat van het paard. De clinic geeft een goed beeld van de spiergroepen die een paard gebruikt en hoe hierop kan getraind kan worden.

www.paardenkoets.nl

 


Gisella Bartels