29 oktober 2017

Koos de Ronde: ‘Wierden is wereldbekerwaardig’

De vierde menavond op Indoor Wierden op zaterdagavond 28 oktober gaat de boeken is als een spectaculaire. De organisatie mocht zich verheugen op de komst van de wereldtop vierspanrijders waardoor het publiek op een zinderende wedstrijd werd getrakteerd. Uiteindelijk was het Koos de Ronde die de overwinning opeiste in de rubriek vierspan paarden om de Manege Achter ’n Bos Prijs. Raymond Letteboer won de tweespanrubriek, Marijke Hammink was onverslaanbaar bij de vierspan pony's.


Foto: Digna Meulman-Rensink

“Het is super gaaf om zulke wedstrijden te rijden. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en dat beviel zo goed dat ik dit jaar zeker niet wilde overslaan. Wierden is wereldbekerwaardig en een goede voorbereiding op de wereldbekercyclus die over drie weken begint”, vertelt Koos de Ronde enthousiast. “De sfeer was ook dit jaar weer geweldig. Er was enthousiast publiek en de parcoursen waren mooi gebouwd.”

Met bijna de gehele internationale wereldtop als concurrentie kreeg De Ronde de overwinning niet cadeau. “Er deden heel goede menners mee die echt voor de overwinning gingen. Ik had er zeker over nagedacht hoe ik het beste de parcoursen kon rijden. Ik heb geprobeerd in de eerste ronde direct een strakke rit neer te zetten. Daar bouwde ik al twee seconden voorsprong op. Met de ervaring uit de eerste omloop ben ik in de tweede ronde wat harder gaan rijden en wist ik op welke momenten ik wat vloeiender moest gaan rijden.”

Die aanpak werkte, want de menner won uiteindelijk de koningsklasse met bijna tien seconden voorsprong op de nummer twee, de Fransman Benjamin Aillaud. Bram Chardon werd nipt derde.

Naast het succes van De Ronde afgelopen zaterdag, mocht de menner ook een extra prijs mee naar huis nemen. “Vorig weekend organiseerde ik zelf in Zwartewaal een menwedstrijd. Om het voor internationale menners aantrekkelijk te maken de reis naar Nederland af te leggen heb ik samen met Herman ter Harmsel ervoor gezorgd dat er voor de beste drie menners over beide wedstrijden een extra prijs beschikbaar werd gesteld”, legt De Ronde, die over beide wedstrijden als beste uit de bus kwam, uit. In het overall klassement werd Benjamin Aillaud tweede, Glenn Geerts uit België werd derde.

De rubriek tweespan paarden om de Melk Transport Twente BV Prijs werd gewonnen door Raymond Letteboer. Tom Engbers werd tweede, voor Geert Dijkhof. De Lemerij Prijs in de rubriek vierspan pony’s ging naar Marijke Hammink. De Duitse regerend Wereldkampioen Michael Bügener zette het tweede resultaat neer. Derde werd Gerco van Tuyl.

Archieffoto Marijke Hammink door Wendy Scholten.