21 november 2013

Twee wild cards in Boedapest

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december staat de Wereldbekerwedstrijd vierspannen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest op het programma. De organisatie heeft twee wild cards weggegeven aan de broers Mark en Kristof Osztertág.

Kristof OsztertágDe 23-jarige Mark Osztertág reed dit seizoen zowel twee-als vierspan. Hij nam op individuele titel deel aan het WK tweespannen in Topolcianky én aan het EK vierspannen in Izsák. Zijn 21-jarige broer Kristof nam eveneens als individueel deel aan het EK vierspannen en reed dit seizoen ook een aantal wedstrijden met een tweespan paard en tweespan pony. Kristof maakte op het WK ponymennen in Pau deel uit van het Hongaarse team dat brons won. Individueel behaalde hij er de 15e plaats.

Mark Osztertág

De broers zijn familie van József Dobrovitz, waardoor de Wereldbekerwedstrijd in Boedapest een familie onderonsje lijkt te worden. Vader en zoon Dobrovitz en de gebroeders Osztertág nemen het in de Lászlo Papp arena op tegen de Nederlandse toppers IJsbrand Chardon en Theo Timmerman en de winnaar van Stuttgart Daniel Schneiders.

De eerste wedstrijd is op zaterdag 30 november om 17.40, de Wereldbekerwedstrijd is op zondag 1 december om 13.00 uur. Op hetzelfde weekend wordt ook de Wereldbekerwedstrijd vierspannen in Stockholm gehouden. Voor Nederland komt Koos de Ronde er aan de start. Hij neemt het op tegen Tomas Eriksson (SWE), Boyd Exell (AUS), Michael Brauchle (GER), Georg von Stein (GER) en wild card rijder Fredrik Persson (SWE).