24 augustus 2017

Tweede CIAT in Weert op 2 en 3 september

Op en rond de terreinen van Rijo Stables in Weert wordt op 2 en 3 september het tweede CIAT, een internationale wedstrijd voor authentieke rijtuigen, georganiseerd. Ook dit jaar zijn er Open Dagen voor het publiek en zijn er diverse authentieke en nieuwe rijtuigen te bezichtigen.

De interesse voor authentieke rijtuigen en wedstrijden met authentieke rijtuigen is de laatste jaren flink gestegen en dat merkt de organisatie van het CIAT Weert ook aan het toegenomen aantal inschrijvingen.

De presentatie vindt plaats bij Rijo Stables, net als de vijf hindernissen op de terreinen rond het bedrijf, zodat het publiek de wedstrijd van korte afstand kan volgen.

Programma

Op vrijdag is de aankomst van de deelnemers en wordt er ‘s avonds een landenavond gehouden.
Zaterdag om 10.00 uur is de presentatie, met aansluitend een rondrit door de stad Weert. ’s Avonds vindt er een diner plaats met live muziek.
Zondag om 10.00 uur wordt er een route (de zogenoemde “routier”)  gereden van zestien kilometer door het mooie gebied rond Weert met daarin opgenomen de vijf hindernissen. Na de “routier” staat het vaardigheidsparcours gereed voor de deelnemers.

Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats en worden de ereprijzen overhandigd door burgemeester Heijmans. Als afsluiting van het weekend is er een feestelijke barbecue voor degenen die zich daarvoor opgegeven hebben.

Klik hier voor meer informatie