27 juni 2016

Uden: Tweede KNHS Para Men Trophy voor Francisca den Elzen

In een spannend slot heeft Francisca den Elzen de tweede editie van de KNHS Para Men Trophy gewonnen. Tijdens de Slabroekse Paardendagen was de derde en doorslaggevende wedstrijd in deze competitie die mogelijk is gemaakt door Rabo Foundation.


In de fraaie hoofdring reed Jacques Poppen vrijdag zijn Pp naar de overwinning in dressuur en scoorde 42,13 strafpunten voor zijn verrichting. Ingmar Veneman volgde daarin als tweede (45,33). Zaterdag stond een selectieve marathon op het programma. Vijf technische hindernissen en een waterpartij moesten worden genomen. Den Elzen won deze uitdaging met haar pony Bart Blom en snoepte een kleine vier punten af van de voorsprong van Jacques Poppen. In vier van de zes hindernissen was ze het snelst, waarbij ze vooral in de waterbak aanzienlijk sneller was dan haar concurrenten. ‘Mijn pony vindt de marathon echt geweldig.’ verklaart ze haar succes.

Een uitdagende vaardigheidsproef vormde de slotopgave voor de paramenners. Den Elzen ging als een na laatste van start, bleef binnen de tijd maar tikte er een balletje af en gaf daarmee extra marge aan laatste starter Jacques Poppen, die al op een bal voorsprong stond. Poppen reed er slechts één balletje af, maar kon de toegestane tijd niet halen. Er kwamen nog 4,58 strafpunten bovenop, waarmee de overwinning voor Den Elzen was. ‘Het was echt jammer dat ik een balletje afreed, maar uiteindelijk kwam het toch nog goed.’ straalt ze.

Het vizier is nu gericht op het Wereldkampioenschap paramennen in Beesd (4 t/m 6 augustus). ‘Daar ga ik zo goed mogelijk mijn best doen en we hebben een heel goed team.’ zegt Den Elzen. ‘We zijn echt bezig om met elkaar als team toe te werken naar een goede prestatie op het WK.’ vult Eva Poppen aan. ‘We hebben hier gezellig met elkaar een barbecue gehouden en wisselen onderling tips uit.’ Ook bondscoach Ad Aarts kijkt uit naar het WK. ‘Met Jacques en Francisca hebben we een goede basis. In deze wedstrijd is gebleken dat ze elkaar scherp houden.’ 

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.