25 juni 2016

Uden: Spanning ten top

Bij het NK enkelspan paarden gaven de protagonisten elkaar vandaag geen stroobreed toe. Saskia Siebers bracht haar achterstand uit de dressuur op Wilbrord van den Broek terug tot een half punt, terwijl marathonspecialiste Jacqueline de Groot haar faam weer eens alle eer aan deed met een klinkende overwinning.


Nadat gisteren in de dressuur bewegingskwaliteit, tact en souplesse voor de punten moesten zorgen, ging het vandaag in de marathon om kracht, uithoudingsvermogen en opperste concentratie om de aanspanningen snel en zonder kleerscheuren door de acht hindernissen te manoeuvreren.


En dat was aan heel wat deelnemende aanspanningen zonder meer besteed, getuige de geringe afstanden in de strafpunten.
Jacqueline de Groot verscheen vandaag vroeg aan de start en liet er meteen geen gras over groeien. Ze stuurde haar Whisper door 6 van de 8 hindernissen in de snelste tijd en was oppermachtig en had zonder een balletje in hindernis 8 nog meer afstand kunnen nemen.


De favorieten voor het kampioenschap, Wilbrord van den Broek en Saskia Siebers draaiden de rollen van gisteren om; Saskia pakte zo’n anderhalf punt terug op de koploper, zodat het verschil tussen beiden in de vaardigheid morgen niet meer bedraagt dan een een seconde, mocht het op tijdsoverschrijding aankomen. Beide aanspanningen zijn, evenals in Horst eerder dit seizoen, zeer aan elkaar gewaagd, zodat het vaardigheidsparcours morgen de scherprechter zal worden.


Maar ook Eline Houterman, Frank van der Doelen, die met zijn Roos weer volop op weg terug naar de top is, en Rudolf Pestman, allen gelouterde kegelrijders, doen nog volop mee in de strijd om de medailles.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Klik hier voor een fotoimpressie