3 oktober 2015

Utrecht: finalisten enkelspan pony bekend

In een spannende strijd om de zeven finaleplaatsen gingen de pony enkelspannen vandaag in twee omlopen de strijd met elkaar aan. De pony’s hadden beduidend minder moeite met het parcours dan de paarden gisteren. Er rolde een enkel balletje en er werd supersnel gereden. 

Chantal Vermerris eindigde als eerste in de voorrondes met haar pony Rapsodie. Ze kon zich zelfs een balletje op de lastige poort 6 permitteren. Bert Koorn uit Hippolytushoef was in de tweede manche supersnel en liet in beide omlopen alle balletjes liggen. Ook Kimberley van Ede plaatste zich voor de finale, maar gisteren bemachtigde ze ook met het paard Valentino al een finaleplaats. Omdat ze maar één keer in de finale mag rijden bepaalde ze haar keus voor de enkelspan paard rubriek. Hierdoor mocht ook Nienke van Velthoven een finaleticket in ontvangst nemen. De overige ponyfinalisten zijn Demi van den Brink, Bas Dijkstra, Johan de Hoop en Pamela Schraal.
De twee-en vierspan pony’s strijden vanmiddag om de finaleplaatsen. De finalerubrieken en de rubriek vierspan paarden worden vanavond verreden over een aangepast parcours.

Klik hier voor de uitslagen.