8 juni 2017

Valkenswaard: Beste Nederlandse dressuurresultaat voor Raymond Letteboer

De kop is er af bij de tweede editie van Driving Valkenswaard International. Vanmorgen om 09.10 uur betrad het eerste tweespan de prachtige dressuurpiste op de terreinen van Exell Equestrian. Windsor-winnaar Lars Schwitte schreef de dressuur op zijn naam, Raymond Letteboer zette het beste Nederlandse dressuurresultaat neer en eindigde als vierde.

Raymond Letteboer
Foto: Krisztina Horváth

Schwitte reed een sterke dressuurproef met zijn KWPN-ruinen Coenraad (v. Manno) en Damico 5 (v. Waldemar) en neemt met een score van 40,47 punten de leiding in het tussenklassement. De Fransman Michael Sellier reed eveneens een mooie proef en werd tweede, voor de Duitser Sandro Koalick.

Raymond Letteboer had de achtjarige Enique (v. Sandreo) en de 10-jarige Charlie (Vivaldi x Kaiserstern) ingespannen waarmee hij met een verschil van slechts 0,06 punten op de vierde plaats eindigde. Erik Couwenberg volgt op een mooie vijfde plaats.

Vrijdag betreedt de Fransman Maxime Maricourt om 11.00 uur als eerste vierspanrijder de dressuurpiste. De Zweed Fredrik Persson is om 16.27 uur de laatste starter.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Lars Schwitte
Foto: Krisztina Horváth