30 mei 2019

Valkenswaard 2019: Schwitte aan kop

De Duitse tweespanmenner Lars Schwitte gaf vandaag in Valkenswaard zijn visitekaartje als dressuurspecialist af. Met een mooie score van 45,91 staat hij fier aan de leiding na het eerste wedstrijdonderdeel voor de tweespannen.

Het was een prachtige tweespan dressuurdag vandaag op de terreinen van Boyd Exell. De dag begon koud, met een enkel drupje regen, maar in de middag waren de omstandigheden heel anders met warmte en zonneschijn. Er was een aantal indrukwekkende tweespanproeven, waaronder die van winnaar Lars Schwitte. Zijn proef was een genot om naar te kijken, met mooie overgangen en een heel licht contact met de paarden.

Ook de proef van Tor van den Berge mocht er zijn. De Australiër eindigde als tweede met 47,31 strafpunten. Beste Nederlander was Theo Timmerman. Hij reed een mooie en secuur uitgevoerde proef en scoorde 53,64; goed voor de zevende plek. Vier rijders bleven onder de 50 strafpunten. Achter Schwitte en Van den Berge reed Franck Grimonprez (Frankrijk) een puntenaantal van 49,64. Dressuurdiva Amely von Buchholtz stuurde haar paarden Alandro en Dilano naar 49,78 wat goed was voor de vierde plek.

Morgen zijn de vierspannen paard aan de beurt. Er is een sterk deelnemersveld: om 10.00 uur begint de wedstrijd en tegen de klok van 17.00 uur is dit onderdeel achter de rug.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum

 


Lars Schwitte in zijn winnende proef
Foto: Krisztina Horváth