7 juni 2017

Valkenswaard: Misdee Wrigley-Miller en Henk van der Wiel jureren tuigpaarden

Op zondag 12 juni worden de vaardigheidsproeven van Driving Valkenswaard International onderbroken voor een mooie tuigpaardenrubriek. De juryleden zijn niemand minder dan de Amerikaanse vierspanmenster Misdee Wrigley-Miller en de bekende tuigenmaker en menner Henk van der Wiel.

Misdee Wrigley-Miller
Foto: Krisztina Horváth

Misdee Wrigley-Miller zou deelnemen aan de wedstrijd in Valkenswaard, maar door een ongelukkige val van haar fiets raakte ze vorige week geblesseerd en moest afzien van deelname. Maar de sportieve menster is de hele week aanwezig op het terrein als sponsor van de prachtige nieuwe hindernis met brug en als jurylid van de tuigpaardenrubriek.

Henk van der Wiel heeft zijn sporen in de internationale mensport ruimschoots verdiend als deelnemer en uiteraard als maker van de innovatieve presentatie, marathon-, en trainingstuigen die wereldwijd bekend zijn. Van der Wiel is ook als sponsor verbonden aan Driving Valkenswaard International.

De deelnemers aan de tuigpaardenrubriek hebben de gehele winter getraind bij de familie Van der Maat van de Zilfia’s Hoeve in Houten en vormt een hechte en gezellige groep:

Harry van Middelaar met Brandy (v. Euromast)
Kees Embrechts met Enzie Dancy, eignaar fam. Rook
Berry van Genugten met Diesel (v. Unieko), eigenaar Egbert Kruiswijk
Piet Lijffijt met Drukwerk (v. Vaandrager), eigenaar Egbert Kruiswijk
Henk van Voorst met Gentle (v. Cizandro), rijder is ook eigenaar
Sven Fransen met Fabulist (v. Zeplin), rijder is ook eigenaar
Nico Calis met Hilly Dessa (v. Colonist), eigenaar Egbert Kruiswijk


Henk van der Wiel
Foto: Marie de Ronde-Oudemans