28 april 2016

Valkenswaard: Teams Weboth Pro Am Challenge bekend

Tijdens de gezellige openingsavond van de allereerste editie van Driving Valkenswaard International op woensdagavond werden de teams bekend gemaakt van een primeur in de mensport: de Weboth Pro Am Challenge.

De deelnemende vierspannen zijn door de organisatie aan elkaar gekoppeld op basis van hun stand in de Wereldbekerkwalificatie 2015 én hun gemiddelde scores van de afgelopen vier outdoor menwedstrijden. Het doel was om 11 gelijkwaardige teams samen te stellen zodat ieder team gelijke kansen heeft deze Challenge te winnen. Door het oneven aantal van 23 vierspanrijders werd besloten om gastheer Boyd Exell niet aan deze competitie te laten deelnemen.

De teams bestaan uit een toprijder (‘Pro’) en een amateur (‘Am’). Het is de bedoeling dat de toprijder zijn teamgenoot gedurende de wedstrijd zo veel mogelijk helpt om goede resultaten op alle drie de wedstrijdonderdelen te behalen, zodat het team zo hoog mogelijk eindigt.

Na ieder wedstrijdonderdeel worden de scores van beide teamleden bij elkaar geteld en wordt er een tussenstand opgemaakt.

De Weboth Pro Am Challenge is een initiatief van Driving Valkenswaard International en wordt mogelijk gemaakt door Boots en Dave Wright van Weboth Farm in Ocala, Florida (USA).