13 juni 2014

Vecsés: derde plaats voor Chardon en Oranje team in dressuur

IJsbrand Chardon is vandaag in de tropische hitte van het Hongaarse Vecsés als derde geëindigd in de dressuur. De eerste plaats werd opgeëist door gastheer József Dobrovitz, die voor zijn teamgenoot Zoltán Lázár eindigde.

IJsbrand Chardon. Foto Krisztina Horváth.Chardon liet een foutloze proef zien en hield met zijn behaalde punten goed aansluiting bij de Hongaarse concurrentie.
Met de elfde plaats van Mark Weusthof in het 21 deelnemers tellende veld staat het Oranjeteam na de dressuur op de derde plaats, achter Zweden en de leider Hongarije.


Mark Weusthof. Foto Krisztina Horváth.


Derde teamlid Hans Heus eindigde als 16de. Foto Krisztina Horváth.
 

Op donderdag stond de dressuur van de enkel-en tweespan paarden en de pony’s op het programma. Bij de enkelspannen wist de Hongaar Lászlo Fábián de sterk rijdende broer en zus Bartlomiej en Weronika Kwiatek voor te blijven.
De dressuur in de tweespanrubriek werd gewonnen door Kristóf Osztertág, voor Sándor Margitai en de Fin Jarmo Tauriainen.

Riant-menner Claudio Fumagalli rijdt vanwege de leeftijd van zijn paarden mee in de nationale rubriek. Met de zesjarige Dior (v. Vulcano) en de 5-jarige Eppie (v. Victory) zette Fumagalli een prachtige proef neer waarvoor hij werd beloond met 45,13 strafpunten, een score waarmee hij het internationale deelnemersveld zou hebben aangevoerd.


Op zaterdag staat de deelnemers een mooie marathon te wachten, ontworpen door WK-parcoursbouwer Gábor Fintha. Ondanks de warmte is het echter voor dier en mens goed toeven in Vecsés aangezien het er lekker waait.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.

Thursday was dressage day for the ponies, horse singles and horse pairs. Lászlo Fábián (HUN) was able to stay ahead of the strong performing brother and sister Bartlomiej and Weronika Kwiatek from Poland.
Kristóf Osztertág, won the dressage in the horse pairs class, ahead of Sándor Margitai and Jarmo Tauriainen.

Riant-driver Claudio Fumagalli competes in the national class because one of his horses is too young for the international level. With the six-year-old Dior (v. Vulcano) and the five-year-old Eppie (v. Victory), Fumagalli put down a very nice test for which got 45,13, a score with which he would have led the international class.


The competitors are awaiting a nice marathon tomorrow, designed by World Championship Course Designer Gábor Fintha.


Click here for the results.

Click here for the photos.