15 juni 2014

Vecsés: zilver voor Nederlands vierspanteam

Het Nederlandse vierspanteam, bestaande uit IJsbrand Chardon, Hans Heus en Mark Weusthof, hebben zilver gewonnen in de landenwedstrijd van Vecsés. Gastland Hongarije ging met goud naar huis, het brons werd opgeëist door de Zweden.

Foto Krisztina HorváthHet Duitse vierspanteam duikelde van de tweede naar de vierde plaats nadat kopman Georg von Stein en tweede man Ludwig Weinmayr in de vaardigheid te veel balletjes van de kegels tikten.


József Dobrovitz. Foto Krisztina Horváth.

Het individuele klassement werd gewonnen door gastheer József Dobrovitz, voor Zoltán Lázár. IJsbrand Chardon eindigde als derde, mede dankzij een foutloos gereden vaardigheidsproef. Mark Weusthof droeg met zijn marathonzege flink bij aan het teamzilver, maar zakte in het individuele klassement naar de zevende plaats nadat hij te veel fouten liet noteren in de vaardigheid. Hans Heus wist het aantal strafpunten in dit laatste onderdeel beperkt te houden en droeg zo zijn steentje bij aan het teamresultaat. Heus eindigde in het eindklassement op de 18e plaats.


De internationale enkelspanwedstrijd werd op naam geschreven door de sterk presterende Pool Bartlomiej Kwiatek, die één van de topfavorieten is voor het WK eind september. Foto Krisztina Horváth.
 


De tweespanrubriek werd gewonnen door Mark Osztertág, een neef van vierspanwinnaar Dobrovitz. Foto Krisztina Horváth.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.