2 maart 2015

Veel debutanten in Lisieux

Hoewel voor de meeste menners het outdoorseizoen in april van start gaat, heeft de organisatie van de Internationale tweesterrenwedstrijd in het Franse Lisieux niet te klagen. Een flink aantal Nederlandse en Belgische deelnemers reizen af naar Normandië waaronder een aantal debutanten.

De tweedaagse internationale wedstrijd wordt vooraf gegaan door de veterinaire keuring komende vrijdag. Op zaterdag (7 maart) wordt al vroeg gestart met de dressuur en aansluitend staat de vaardigheid op het programma. De marathon heeft een vijftal hindernissen en is op zondag. In de middag staat dan de prijsuitreiking gepland.
Voor Nederland zijn er een aantal rijders uit het perspectieventeam die hun internationale debuut maken. Regerend KNHS klasse 3- kampioenen Cas Hendriks (tweespan pony) en Arion Vissers (enkelspan pony) gaan de nieuwe uitdaging aan. Dat geldt ook voor Anne Zaaijer (enkelspan pony), Heide te Poele (tweespan pony) en Harry Streutker (vierspan paard). Van de rijders die langer actief zijn in de klasse 4 staan Tristan Verheijen (tweespan paard) en Melanie Becker (enkelspan paard) op de startlijst.
Ook bij de Belgische deelnemers zie we een mix van nieuwe namen en zeer ervaren rijders. Bij de enkelspannen paard doen André Wijnants, Jaen Michel Delhauteur en Etienne Lejeune mee. Verder Angelique Schwanen (enkelspan pony), Christophe Devlieghere (tweespan pony) en de ervaren vierspanrijders Felix Marie Brasseur en José Riche completeren de Belgische afvaardiging.

Lisieux ligt in Normandië op 600 kilometer van Utrecht. De wedstrijd wordt gehouden op de renbaan, waar de organisatie gebruik maakt van alle aanwezige faciliteiten zoals vaste boxen en een dressuur-en vaardigheidsbaan op gravel. De organisatie beschikt over ruime losrijterreinen en de marathon wordt gehouden op grasondergrond.

Behalve de internationale tweesterren wedstrijd wordt er gelijktijdig een 1-sterren wedstrijd voor vijfjarige paarden gehouden.
De jury bestaat mede uit een aantal level 4 juryleden zoals Pierre Cazas en Anne Marie Turbé. De parcoursbouw is in handen van de Fransman Philippe Bloissier, die mede verantwoordelijk was voor de parcoursbouw op de WK in Caen.

Bron: MenSport