17 juni 2019

Veel sportieve strijd in Gaasterland

In het weekend van 15 en 16 juni werd voor de 38ste keer de samengestelde menwedstrijd in Gaasterland georganiseerd.

Zaterdag begon de dag met regen en harde wind, maar ’s middags waren de omstandigheden ideaal voor de dressuur en vaardigheid. Govert de Koning had een mooi parcours neergezet in de grote buitenmanege waar een flink tempo gereden moest worden om foutloos te rijden. Op zondag was het, op een buitje na, een stralende dag met een prachtige strijd in de marathon.

Sam Couwenberg was met twee aanspanningen naar Friesland afgereisd en won de rubriek enkelspan pony’s klasse M/Z. Bij de tweespan pony’s klasse M won Tetske Douma.
In de rubriek enkelspan paarden klasse M gaf Wim Veldboom zijn voorsprong na de dressuur en vaardigheid niet meer uit handen in de marathon. Xander Tuitjer werd tweede. In de klasse Z werd Paul Versluis in alle onderdelen tweede en won daarmee de rubriek enkelspan paarden voor Anniek Schuiling.

Na de dressuur en vaardigheid ging Anna de Ronde ruim aan de leiding bij de tweespan paarden klasse M/Z. Ook zij hield haar voorsprong mooi vast en won voor Harry Streutker. Roelf Lamein won bij de vierspan pony’s klasse M en Monte Visser bij de vierspan paarden klasse M/Z.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbumFoto: Marie de Ronde-Oudemans