18 april 2014

Verkiezingen FEI Driving Committee: Melanie Becker

Het is tijd voor een nieuwe generatie! Melanie Becker staat aan de basis van een nieuwe generatie jonge menners, een schone sport en voornamelijk het plezier en de passie die we met elkaar kunnen delen.

Oud Wereldkampioen Melanie Becker (21) stelt zich kandidaat als rijdersvertegenwoordiger. Op 17-jarige leeftijd was Melanie dé jongste Wereldkampioen ooit. Melanie werd in 2009 niet alleen Wereldkampioen maar tevens Nederlands kampioen en menner van het jaar! Met deze prachtige titels op haar naam wist ze in de jaren daarna nog twee Nederlandse titels te behalen. Niet alleen op nationaal niveau behaalde Melanie verschillende successen, ook op internationaal niveau scoorde ze hoog. Op het wereldkampioenschap in Pau 2013 haalde Melanie werd zij voor de tweede keer Wereldkampioen vaardigheid en droeg ze bij aan het teamgoud. Ook in 2011 maakte deze gepassioneerde menster deel uit van het Nederlandse team, dat zilver won.

Melanie heeft echter niet alleen ervaring in de ponysport, zij is tevens actief bij de paarden. Enkele jaren geleden is de jonge menster begonnen met het begeleiden van paarden en menners op nationaal en internationaal niveau. De laatste jaars studente is bezig met het opzetten van haar eigen bedrijf binnen de paardensport.

Wat deze Wereldkampioen de ideale FEI vertegenwoordiger maakt is haar enthousiasme, inzet en gedrevenheid om met passie het beste uit onze sport te halen. “Ik sta voor een schone sport waarbij we gezamenlijk het beste uit onze paarden kunnen halen. Daarnaast wil ik benadrukken dat de drempel niet hoog is om naar mij toe te komen, we zijn per slot allemaal mensen die een passie delen”. Als laatste benadrukt Becker dat het belangrijk is samen te werken om deze prachtige sport naar een hoger niveau te tillen.

Indien Becker gekozen wordt in de FEI Driving Committee als Athletes Representative, wordt een nieuwe, jonge en sterke generatie menners vertegenwoordigd door dé jongste FEI vertegenwoordiger ooit.

U kunt stemmen via www.fei.org