22 oktober 2014

Vernieuwd Paard&Koets volgende week van start

Paard&Koets keert eind volgende week terug in een nieuw jasje op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Academy Events heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de doorstart van het 31 jaar oude evenement. De organisatoren zijn verheugd met de komst van diverse (inter)nationale mensport grootheden voor het veelzijdige programma. Ook is de animo voor het beursgedeelte, waarvoor meer dan tachtig standhouders met mensport gerelateerde producten zich hebben ingeschreven, boven verwachting.


Drievoudig wereldkampioen Boyd Exell neemt voor deze gelegenheid plaats op de bok van het vierspan van Hans Heus, en geeft educatieve clinics. Andere toonaangevende namen van mensport-deskundigen uit het programma zijn Gerard Leijten, Mieke van Tergouw, Tjeerd Velstra, Glenn Geerts, Martin Hölle, Edouard Simonet, Koos de Ronde, Claudio Fumagalli en Bram Chardon. Het mensport-seminar dat op zaterdagochtend in samenwerking met de KNHS wordt georganiseerd, is op een paar laatste stoelen na vol. Tijdens deze bijeenkomst staat het thema ‘Optimaal van start tijdens een wedstrijd’ centraal, de laatste plaatsen zijn te reserveren via [email protected]. De Pavo Masterclass -supported by ’t Peerdewinkeltje- beleeft zijn apotheose op Paard&Koets tijdens de zinderende finale op zaterdagavond.

Op zondag wordt de eerste ‘Paard&Koets Mennifique wisseltrofee’ uitgereikt, waarmee Paard&Koets enthousiaste personen in het zonnetje wil zetten die soms voor, en vaak achter de schermen, veel voor de mensport betekenen. In de middag herintroduceert Paard&Koets een oude bekende binnen tuigpaardenwereld. Tijdens de klompenmiddag krijgen bezoekers die vanaf 13.00 uur op klompen het evenement bezoeken, 50% korting aan de dagkassa van Paard&Koets. Het programma wordt ingevuld door o.a. Glenn Geerts, Edouard Simonet, De Nieuwe Heuvel en als afsluiting een tuigpaardenwedstrijd waarbij het aanwezige publiek als jury fungeert.


Paard & Koets vindt plaats op zaterdag 1 november en zondag 2 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Kaarten zijn online te bestellen via www.paardenkoets.nl, indien voorradig zijn kaarten ook te koop aan de dagkassa van het evenement. Kijk voor meer informatie op www.paardenkoets.nl.