25 juni 2020

Versoepeling Coronamaatregelen: wedstrijden onder voorwaarden weer mogelijk

De hippische wereld in Nederland veerde op na de persconferentie van het kabinet op 24 juni. De versoepeling van de coronamaatregelen komt in een stroomversnelling. In plaats van 1 september, wordt het nu vanaf 1 juli mogelijk om evenementen en wedstrijden te organiseren. En dat met twee belangrijke randvoorwaarden: de gemeente moet akkoord zijn én overal geldt dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Dit besluit betekent dat wedstrijdorganisaties vanaf 1 juli weer wedstrijden kunnen organiseren. Daarbij moeten de spelregels voor de sport in Nederland en de (hygiëne-) maatregelen van de overheid en het RIVM worden gehanteerd.

Wedstrijdorganisaties kunnen weer conform de kalenderprocedure via Mijn KNHS een wedstrijd aanvragen. Organisaties die al een vraagprogramma hebben ingediend voor een beoordelings- of meetmoment kunnen deze vanaf vandaag t/m 30 juni zelf via Mijn KNHS aanpassen en omzetten naar een wedstrijd. Tot 1 september blijft de mogelijkheid bestaan beoordelings- en meetmomenten te organiseren.

Lees hier alle informatie op de website van de KNHSAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.