6 januari 2015

Vierspanrijders toch naar Gothenburg

Nadat bekend werd dat de Wereldbekerfinale vierspannen 2015 niet aan Gothenburg, maar aan Bordeaux was toegekend, besloot de organisatie van de Gothenburg Horse Show om toch een aantal vierspanrijders naar de Scandinavium Arena te halen.

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart nemen de Zweedse vierspanrijders Fredrik Persson, Fredrik Rahm, Axel Olin en Johan Dengg én de vijfvoudig Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australië het tegen elkaar op in een wedstrijd volgens Wereldbekerformat. De Zweedse internationale parcoursbouwer Dan Henriksson, die ook tekent voor de parcoursbouw van de finale in Bordeaux, is eveneens van de partij in Gothenburg, waar hij vanaf de start van de Wereldbeker in 2001 de parcoursen voor de finales en de kwalificatiewedstrijden ontwierp.


De stad Gothenburg is in 2017 gastheer van de Europese Kampioenschappen vierspannen, springen, dressuur en para-dressuur. In het voorjaar van 2017 zullen de vierspanrijders naar alle waarschijnlijkheid terugkeren naar het Scandinavium voor een officiële Wereldbekerwedstrijd.

Meer informatie over de Gothenburg Horse Show.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen