4 augustus 2014

Vierspanrijders Wereldkampioenschap Normandië bekend

Na de sterke prestaties op de laatste observatiewedstrijd in het Duitse Riesenbeck afgelopen weekend heeft bondscoach van de vierspannen Harry de Ruyter (Kessel) het team bekend gemaakt dat Nederland vertegenwoordigt op het WK vierspannen tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië van 3 tot en met 7 september 2014.

Het gouden trio IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) verdedigt het team goud, dat sinds 2008 onafgebroken in handen is van Nederland. Mark Weusthof (Rossum Ov.) is eerste reserve.
Viervoudig individueel Wereldkampioen IJsbrand Chardon behaalde de vijfde plaats op de internationale menwedstrijd in Windsor en Riesenbeck en legde in de landenwedstrijd van Vecsés beslag op de derde plaats. Koos de Ronde verdiende zijn WK-ticket onder meer met zijn derde plaatsen in Windsor, Saumur, de prestigieuze landenwedstrijd in Aken en Riesenbeck.

Europees kampioen Theo Timmerman behaalde op de internationale wedstrijden in Horst en Saumur de tweede plaats, in Windsor en Aken eindigde hij als zesde en sloot de laatste observatiewedstrijd in Riesenbeck af met een klinkende overwinning.
Harry de Ruyter ziet de deelname van de Nederlandse menners op het WK positief tegemoet: “Koos en Theo zijn in vorm, IJsbrand is goed op weg de juiste samenstelling van zijn vierspan te vinden. Chardon staat er altijd als het nodig is, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we in Normandië opnieuw een podiumplaats kunnen behalen.”