1 april 2019

Vierspanspektakel Extreme Driving nu ook in Windsor

Op zondagmiddag 12 mei wordt voor het eerst de prachtige hoofdpiste van de Royal Windsor Horse Show gereserveerd voor het mennen. Waar eerder de menners alleen de hoofdring mochten betreden om de prijzen van Koningin Elizabeth in ontvangst te nemen, gaat het er nu om spannen in de spectaculaire Extreme Driving wedstrijd.

In navolging van Aken voegt Windsor nu ook een indoor-outdoor vierspanrubriek toe aan haar programma
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Zes top-vierspanrijders, te weten Boyd Exell, Bram Chardon, IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Glenn Geerts en Daniel Naprous nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in deze extra rubriek volgens Wereldbeker format. Na de eerste manche komt de top drie nogmaals in actie voor de tweede omloop. Dit belooft een prachtige aanvulling te worden op het programma in Windsor, waar de vierspanrijders vanaf donderdag al deelnemen in de landenwedstrijd. De tweespan paarden en vierspan pony’s komen aan de start in de driesterren-wedstrijd.

De parcoursbouw van de Extreme Driving rubriek is in handen van level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs, die ook de marathon van Windsor bouwt en bovendien al jaren actief is als indoor Wereldbeker parcoursbouwer in onder andere Londen Olympia en Genève.

De zes vierspanrijders mogen speciaal voor deze rubriek vier extra paarden meebrengen. In totaal is er een prijzenpot van £10.000 te verdelen onder de zes menners.

Klik hier voor alle informatie over de Royal Windsor Horse Show.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.