5 februari 2019

Voorbereidingen derde editie internationale menwedstrijd Exloo in volle gang

Van donderdag 28 maart tot en met zondag 31 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de derde editie van de internationale menwedstrijd. Deelnemers in de internationale rubrieken enkel-, twee-en vierspan pony’s en paarden trappen hun wedstrijdseizoen af in Drenthe.


Foto: Krisztina Horváth

Evenals de voorgaande jaren is Exloo voor de nationale para equestrian menners de seizoensopener van de KNHS Witte Van Moort Para Men Trophy en wordt er tevens een aantal buitenlandse gastrijders in deze rubriek verwacht.

Exloo is een van de eerste grote internationale wedstrijden op de kalender en deelnemers kunnen met twee aanspanningen aan de start komen om hun paarden en pony’s te testen en voor te bereiden op selectiewedstrijden.

Voor de twee-en vierspan paarden en voor de enkel-, twee en vierspan pony’s is 2019 een belangrijk jaar. De vierspan paarden strijden in augustus om de Europese titels in het Duitse Donaueschingen. Voor de tweespanrijders is het Wereldkampioenschap in Drebkau bij Berlijn het hoogtepunt van het seizoen. De ponyrijders bereiden zich voor op hun Wereldkampioenschap, dat eind september wordt verreden in het Hongaarse Kisbér-Ászár.

Speciaal voor deelnemers met grote paarden zijn er dit jaar 29 extra grote (vaste) boxen beschikbaar van 3,5 x 4 meter. De boxen bevinden zich in het Hippisch Centrum Exloo. Deelnemers die hier gebruik van willen maken kunnen dit aangeven bij hun inschrijving. De boxen worden toegekend op basis van het ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’ principe. De boxen kosten € 125 per stuk voor de gehele wedstrijdperiode.

De internationale menwedstrijd in Exloo is in het leven geroepen om Nederlandse deelnemers de gelegenheid te bieden zich in eigen land te kwalificeren voor eventuele WK-deelname en voor doorstroming van nationaal naar internationaal twee-en driesterren niveau. Voorgaande jaren maakten deelnemers uit andere landen ook dankbaar gebruik van dit initiatief in Exloo. De organisatie verwacht dit jaar wederom deelnemers uit onder meer België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Hongarije, Luxemburg en Zweden.

Klik hier voor meer informatie.Foto: Krisztina Horváth