6 april 2020

Voorstelrondje Team Hoefnet: Kelly: ‘Ik leer elke dag’

Hoefnet bestaat volgend jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot één van de meest actuele en populaire mensport websites ter wereld met ruim 133.000 bezoekers per maand. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Hoefnet? We stellen onze medewerkers graag aan je voor. Dit keer is het de beurt aan onze Engelse vertaalster Kelly.

‘Ik leer elke dag’

‘Voor de Engelse versie van Hoefnet vertaal ik de nieuwsberichten vanuit het Nederlands naar het Engels. Hier heb ik geen speciale opleiding voor gedaan, maar ik doe mijn best om de tekst zo bondig mogelijk, maar op een prettig leesbare manier weer te geven. Ik houd enorm van taal, schrijven en van de puzzel om de zinnen stukje bij beetje in elkaar over te laten gaan. Nederlanders gebruiken veel spreekwoorden en gezegden en daarom is het steeds weer een uitdaging om het goed te vertalen, ik leer elke dag!’

Blijven trainen voor het WK in Pau

‘Van oorsprong ben ik Canadese. Zo’n twaalf jaar geleden kwam ik voor drie maanden als werkstudent naar Europa. Inmiddels woon ik samen met mijn Nederlandse man en mijn vierjarige zoontje in het zuiden van het land waar we een kleine trainingsstal hebben. Dagelijks train ik vier paarden (twee menpaarden en twee rijpaarden) en door het jaar heen  rijd ik dressuur- en samengestelde menwedstrijden. Met mijn 12-jarige ruin Flip en mijn supergroom Meike Paridaans hebben we als team al een aantal successen behaald op nationaal en internationaal niveau. We blijven trainen (‘fingers crossed’) voor het WK enkelspannen, dat eind oktober in het Franse Pau plaatsvindt.’


Kelly en Meike vormen een super team
Foto: Foto Šárka

‘De mensport promoten is belangrijk voor me’

‘Naast het rijden, mennen, vertalen en het ouderschap heb ik het geluk dat ik hier in Nederland een aantal enthousiaste leerlingen heb. Ik heb ook echt zin om een aantal geplande clinics te gaan geven in Groot-Brittannië in samenwerking met mijn sponsor Bennington Carriages, maar vanwege de coronaproblematiek is dat nu iets waar ik me in de toekomst op kan gaan verheugen! De mensport promoten is heel belangrijk voor me en ik doe mijn best om twee keer per jaar naar Canada te gaan om clinics te geven aan een kleine, maar sterke groep enthousiaste en ambitieuze menners.

Hoe moeilijk de situatie nu ook is, ik ben enorm dankbaar dat we door onze paarden wat afleiding hebben van de realiteit van het dagelijks leven. Blijf gefocust, blijf trainen, was je handen, blijf gezond en ik hoop je snel te zien op een wedstrijdterrein!’

Lees meer over Kelly en haar team op haar Facebook pagina.


Kelly traint haar (men) paarden regelmatig onder het zadel, ook op het wedstrijdterrein
Foto: Esther Klok

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.