4 april 2020

Voorstelrondje Team Hoefnet: Kriszti: ’De waardering voor mijn foto’s maakt me blij’

Hoefnet bestaat volgend jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot één van de meest actuele en populaire mensport websites ter wereld met ruim 133.000 bezoekers per maand. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Hoefnet? We stellen onze medewerkers graag aan je voor. Dit keer is het de beurt aan onze ‘huisfotograaf’ en drijvende kracht achter de schermen Kriszti.

‘Passie uitstralen voor onze sport’

‘Zoals de meeste wedstrijdrijders wel weten ben ik Hongaarse. Al op jonge leeftijd raakte ik betrokken bij het mennen, aangezien mijn ouders nationale juryleden zijn. Zo’n tien jaar geleden leerde ik Cindy kennen en bood aan haar te helpen met Hoefnet aangezien de mensport ook mijn passie is. Ik heb heel veel geleerd en leer nog steeds. Ik doe van alles, van het maken en verwerken van foto’s tot het bijhouden van de kalender, het plaatsen van video’s en de vertalingen naar het Hongaars. Eigenlijk alles wat me gevraagd wordt. We hebben plezier in ons werk en we houden van deze sport; dit stralen we uit en dit maakt Hoefnet speciaal.’


Kriszti (l) en Cindy tijdens de show op Royal Windsor Horse Show enkele jaren geleden

‘De waardering voor mijn foto’s maakt me blij’

‘Rond 2010 bedacht ik me dat het een leuk idee zou zijn om foto’s te maken wanneer ik ergens naar toe ga en sindsdien is het wel iets meer geworden dan dat. Professioneel fotograaf ga ik nooit worden, maar ik doe mijn best om beter te worden en om mijn fotografievaardigheden te ontwikkelen. Het maakt me altijd blij als menners of anderen waarderen wat ik doe, want ik doe het tenslotte niet voor mezelf maar om herinneringen vast te leggen voor hen.
Vanwege de fotografie voor Hoefnet, heb ik het geluk dat ik met Cindy mee kan gaan naar verschillende wedstrijden en Europese- en Wereldkampioenschappen waarvoor zij het wedstrijdsecretariaat doet. Door de jaren heen zijn we op talloze wedstrijden geweest. Naar sommige keren we elk jaar terug, zoals naar mijn favoriete show, Royal Windsor. En ook al blijft de entourage van de locaties meestal hetzelfde: het is onmogelijk dat ik twee keer dezelfde foto maak. Het is gewoon geweldig en wordt nooit saai.’


Kriszti vindt het super leuk om te schrijven bij een jurylid. Onlangs is ze zelf geslaagd als nationaal jurylid in Hongarije.

Tweede familie

‘Ik studeer Nederlandse taal en literatuur aan de universiteit in Boedapest. Doordat ik veel naar Nederland reis en zodoende in aanraking kom met Nederlanders, is dat een enorme hulp bij mijn studie. Op de wedstrijden heb ik veel mensen leren kennen en goede vrienden gemaakt; ze zijn een soort tweede familie voor me.

Naast mijn functie als fotograaf en hulp op het secretariaat, vind ik het heel waardevol om te schrijven bij een jurylid en zo alle aspecten van de dressuur te leren. In mijn ’vrije tijd’ help ik op de staatsstoeterij in Szilvásvárad met de organisatie van spring- en dressuurwedstrijden en waar hopelijk binnenkort ook menwedstrijden worden gehouden! En natuurlijk werk ik thuis graag met mijn twee paarden.’

Lees meer over Kriszti op haar Facebook pagina.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.