13 april 2020

Voorstelrondje Team Hoefnet: Magda: ‘Ik schrijf graag over mijn passie’

Hoefnet bestaat volgend jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot één van de meest actuele en populaire mensport websites ter wereld met ruim 133.000 bezoekers per maand. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Hoefnet? We stellen onze medewerkers graag aan je voor. Dit keer is het de beurt aan redacteur Magda.

Schrijven over mijn passie

‘Samen met mijn levenspartner Jan Bijeman, die eveneens actief is in de mensport, woon ik in Maarssen. In mijn ‘werkzame’ leven ben ik communicatieadviseur bij de gemeente Bunnik. Naast een gewone baan ben ik al jarenlang actief als freelancer, onder andere voor hippische titels waar Hoefnet er eentje van is. Verhalen schrijven doe ik graag en wat is er dan leuker dan schrijven over je passie? Ik vraag me altijd weer af wat mensen drijft in de paardensport en wat hun paard(en) of pony(‘s) voor ze betekenen. Voor Hoefnet schrijf ik met name wedstrijdverslagen en interviews. Een heerlijke aanvullende bezigheid naast mijn gewone baan.’


Jan en Magda delen hun passie voor de mensport
Foto: Krisztina Horváth

Mentale coaching voor paardensporters

‘Daarnaast ben ik coach voor mensen die in hun leven tegen problemen aanlopen. In mijn coachpraktijk Mentaal Optimaal heb ik mij toegelegd op de mentale coaching van paardensporters, waarbij ik ruiters en menners help bij het onder controle krijgen van hun wedstrijdzenuwen door individuele begeleiding te geven. Dat is dankbaar werk, maar ik geef ook workshops en cursussen.’

Paardenmeisje

‘Van jongs af aan ben ik een “paardenmeisje”, onder het zadel rijdend en heb daarbij een voorkeur voor springen en eventing. Samen met Jan leerde ik de kneepjes van het mennen van mijn oom Krijn Coppoolse, met wie we veel meegingen met ritten en trouwerijen. Beiden reden we een paard van oom Krijn; ik onder het zadel en Jan mende ermee. Ruim dertig jaar geleden zetten we de eerste stappen in de wedstrijdsport en raakten besmet met het ‘menvirus’.
Onze eigen paarden gebruiken we ook altijd veelzijdig. Dat is niet alleen makkelijk in de training het hele jaar door; de afwisseling houdt ze ook blij.

Naast zelf rijden en groomen ben ik geregeld omroeper op wedstrijden en evenementen, vooral bij het springen en het mennen. ‘

Lees meer over Magda op haar Facebook pagina.


Foto: Hans Zumbrink

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.