2 november 2020

Wat gebeurt er met de Wereldbeker vierspannen?

Nadat afgelopen weekend bekend werd, dat ook de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen niet kan doorgaan vanwege de Coronamaatregelen, is het indoor seizoen voor de vierspanrijders nog verder uitgedund. Het is maar de vraag of de kwalificatiewedstrijden in Boedapest, Genève en Leipzig en de finale in Bordeaux door kunnen gaan. De FEI Driving Committee kwam onlangs met het volgende plan, dat door het FEI bestuur is goedgekeurd:

Als het seizoen bestaat uit:

4 wedstrijden: het beste resultaat van elke menner telt mee voor kwalificatie voor de finale.

2 of 3 wedstrijden: het beste resultaat van elke menner telt mee voor kwalificatie voor de finale.

1 wedstrijd: alleen de top 6 van het seizoen 2019/2020 gaat naar de finale en deze overgebleven wedstrijd wordt gebruikt voor deze 6 deelnemers.

Alleen de finale: de top 6 van het seizoen 2019/2020 mag deelnemen.

Als de finale wordt geannuleerd: wordt het seizoen geannuleerd.

Ex-aequo?

Indien er ex-aequo standen ontstaan, worden de FEI Driving World Cup reglementen toegepast. Indien dit niet toereikend is, is de stand van de FEI Driving World Cup Ranking 2019 doorslaggevend, ofwel door de plaats op de ranking of de best behaalde classificaties.

Als er alleen een finale overblijft, kan een alternatieve oplossing besproken worden met de organisatie van de finale (Bordeaux) waarbij de top 10 menners die deelnamen aan het seizoen 2019/2020 kunnen deelnemen. De FEI kan ook nog aan de organisatie voorstellen om alleen de kosten voor de top 6 te vergoeden en de overige 4 op eigen kosten te laten deelnemen en niet in het finaleklassement te laten opnemen.Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.