3 september 2014

WEG Normandië: alle Nederlandse paarden goedgekeurd

De paarden van de Nederlandse vierspanrijders IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman zijn vanmorgen onder toeziend oog van bondscoach Harry de Ruyter en teamveterinair Albert van Unen zonder problemen door de veterinaire keuring gekomen van de Weredlruiterspelen in Normandië.


Van de 230 voorgestelde paarden werd er slechts één paard afgekeurd. De Slovaak Miroslav Matuska moet het met vier paarden doen deze wedstrijd. Eén van de paarden van de Zweed Tomas Eriksson wordt morgenochtend opnieuw door de veterinairen en de juryleden gekeurd.

De Belgische deelnemers Glenn Geerts en Gert Schrijvers beleefden spannende momenten toen van beiden één paard naar de holding box werd verwezen. Gelukkig kregen de paarden na de tweede keer opdraven groen licht en konden de menners en hun teams opgelucht ademhalen.

Vanmiddag om 14.30 uur is de loting, waarna de startvolgorde voor de dressuur bekend is. De dressuur wordt op donderdag en vrijdag verreden op de prachtige renbaan in het centrum van Caen, waar de weersomstandigheden momenteel ideaal zijn.

Klik hier voor het fotoalbum.