29 oktober 2014

Wereldkampioenen aanwezig op Paard&Koets

Paard&Koets, het grootste menevenement van de Benelux, verwelkomt aankomend weekend diverse wereldkampioenen in het veelzijdige programma. Door de aanwezigheid van deze mensport grootheden is de kwaliteit van het educatieve programma gewaarborgd. 

Drievoudig wereldkampioen vierspannen Boyd Exell vliegt speciaal voor Paard&Koets over naar Nederland. Exell neemt zelf plaats op de bok van een gelegenheidsspan en geeft clinics over o.a. de optoming van een vierspan, de keuze voor het juiste bit en de basis van dressuur. Ook uit het buitenland komt de piepjonge wereldkampioen enkelspan pony’s, de 17-jarige Hongaar Martin Hölle. Hij geeft op zaterdag een clinic samen met zijn trainster Mieke van Tergouw. Van Tergouw, zelf voormalig wereldkampioen tweespan, geeft beide dagen ook een clinic waarin zij de focus legt op de aankoop van een menpaard. Wereldkampioen pony-vierspan Bram Chardon is op zaterdag van de partij in Ermelo, waar hij samen met FEI parcoursbouwer Jeroen Houterman tips geeft over het op de juiste manier rijden van een parcours. Para-menner Jacques Poppen maakt beide dagen zijn opwachting in het programma. ‘Ik wil in de eerste plaats laten zien dat je met een handicap heus nog wel wat kunt’, aldus de kersverse wereldkampioen para-mennen. Koos de Ronde, mede verantwoordelijk voor het teamgoud op het WK in Normandië, betreedt op zondag de piste samen met zijn talentvolle kinderen. Tijdens de BVM huldiging (Belangen Vereniging Mennen) op zondagmiddag worden alle kampioenen van afgelopen jaar gepast in het zonnetje gezet, waaronder ook IJsbrand Chardon en de kersverse wereldkampioen bij de enkelspannen paard Wilbrord van den Broek.

Paard & Koets vindt plaats op zaterdag 1 november en zondag 2 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Kaarten zijn online te bestellen via www.paardenkoets.nl, indien voorradig zijn kaarten ook te koop aan de dagkassa van het evenement.

Kijk voor meer informatie op www.paardenkoets.nl