2 juli 2013

Wereldkampioenschappen ponymennen 2015 in Breda

Breda, 2 juli – Vandaag heeft de Fédération Equestre Internationale (FEI) besloten het wereldkampioenschap voor enkel-, twee-en vierspan pony’s in 2015 tijdens Outdoor Brabant van 2 tot en met 6 september 2015 in Breda te laten plaatsvinden. De KNHS en Outdoor Brabant verzorgen gezamenlijk de organisatie van het wereldkampioenschap.

“Deze toekenning van het WK ponymennen is een mooie erkenning van de internationale ambities die Outdoor Brabant heeft,” zegt Ton Overeem, voorzitter van Outdoor Brabant. “Wij willen met name voor de aangespannen en eventing sport een internationaal toonaangevend evenement zijn.”
De keuze van de FEI is gebaseerd op de lange historie met het ponymennen en de goede ervaringen met de organisatie van (internationale) kampioenschappen in de afgelopen jaren in Breda. Sinds vele jaren staan de internationale vierspan pony’s op het programma van Outdoor Brabant. In 1995 werden in Breda voor het eerst de Europese kampioenschappen voor vierspan pony’s gehouden. Later organiseerde Outdoor Brabant het Europees kampioenschap voor vierspan paarden en twee maal de wereldkampioenschappen aangepast sporten mennen. De KNHS koos Outdoor Brabant wederom dit jaar voor het Nederlands Kampioenschap Vierspannen en voor het eerst wordt in 2013 het Nederlands Kampioenschap voor de enkel-, twee-en vierspan pony’s ook in Breda verreden.

Als voorbereiding op het wereldkampioenschap ponymennen heeft Outdoor Brabant dit jaar naast de traditionele wedstrijden voor vierspan paarden en –pony’s ook internationale rubrieken voor enkel- en tweespan pony’s op het programma staan.

www.outdoorbrabant.com