26 december 2019

West houdt eerste indoor vaardigheidskampioenschap

Mendistrict West organiseert dit indoorseizoen voor de eerste keer een indoor vaardigheidskampioenschap. Voorheen was er in West alleen een indoor dressuurkampioenschap en een indoorkampioenschap minimarathon. Het kampioenschap wordt verreden op 29 februari 2020 bij Stal De Ronde in Zwartewaal, een week voordat (op dezelfde locatie) het westelijk indoor dressuurkampioenschap wordt gehouden.

Het vaardigheidskampioenschap zal in principe op één dag worden verreden, tenzij het aantal deelnemers te groot is. Mochten er teveel deelnemers zijn om de wedstrijd op één dag te houden, wordt de aansluitende zondag eraan vastgeplakt. Inschrijven is vanaf heden mogelijk via Mijn KNHS. Het kampioenschapsklassement wordt opgemaakt over twee proeven. Menners kunnen meedoen in de rubrieken enkelspan en tweespan pony en paard in de klassen L t/m ZZ. Beide proeven gelden voor puntenregistratie. Kampioen is degene die over twee wedstrijden het minste aantal fouten heeft behaald in de snelste tijd. Er zal geen barrage worden gereden. De afzonderlijke klassen dienen ten minste 4 deelnemers per klasse te bevatten. Bij minder dan 4 deelnemers in een klasse zullen klassen in handicap worden verreden net zolang totdat een rubriek tenminste 4 deelnemers bevat. Indien een rubriek (enkelspan pony, tweespan pony, enkelspan paard en tweespan paard) minder dan 3 deelnemers bevat dan zal deze rubriek geen districtskampioen kennen. De verreden proeven in die betreffende rubriek tellen in dat geval wel voor puntenregistratie.

Uitsluitend deelnemers met een geldige startpas uit het district West kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.