15 juli 2015

West selecteert Hippiadeafvaardiging

De ruime terreinen van de Beemsterruiters boden zaterdag 11 juli plaats aan de Districtskampioenschappen dressuur en vaardigheid van District West. In de zandpiste, die een uitstekende bodem had voor de menners, lag een mooi aangekleed kegelparcours, ontworpen door Co Pater. Er zat voldoende moeilijkheidsgraad in het parcours, maar in de verschillende klassen moest een barrage bepalen wie de winnaar was. Dat maakte de wedstrijd spannend en alle menners gingen er vol voor in het barrageparcours.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Co van Wijk was de enige die in de klasse Z/ZZ foutloos reed bij de enkelspan paarden. De klasse M kende meer foutlozen, maar Mike van Wijk was met zijn rijpaard Baci aanmerkelijk sneller dan zijn concurrenten. Mirjam Vinke was foutloos en snel in de L-klasse. In de ponyrubrieken pakte Brenda Andeweg twee kampioenslinten: in de tweespanrubriek M/Z/ZZ en de klasse L bij de enkelspannen was ze de snelste foutloze. De vriendinnen Lisa Könst en Tessa Jannink wonnen respectievelijk de Z en ZZ klasse.

Twee dressuurproeven, beoordeeld door twee juryleden moesten uitsluitsel geven wie de beste prestaties in dressuur leverden. Er lagen zes vlakke dressuurringen op het uitgestrekte grasveld. Jaap van der Horst kwam er in de vaardigheid net niet aan te pas, maar pakte met Zorro wel de titel in de Z dressuur. Co van Wijk en Jan Bijeman wisselden stuivertje. Ze waren de nummers één en twee in de ZZ-vaardigheid, maar in de ZZ-dressuur waren de rollen omgedraaid en pakte Bijeman het kampioenslint. De hoogste overallscore van de dag werd gereden door Chantalle Bogaarts. Met haar succespony Ruiten A Leroy scoorde zij over twee proeven 67,84 %. In de eerste proef troefde Olga Kegel haar met good old Brutus nog af met 69,26%, maar in de tweede proef scoorde Bogaarts hoger. Beide dames wonnen een startbewijs voor de Hippiade.

Klik hier voor de uitslagen