25 augustus 2010

Weusthof vervangt Chardon in vierspanteam Breda

Vierspanrijder IJsbrand Chardon (Den Hoorn) heeft zich afgemeld voor de landenwedstrijd in Breda van 2 tot en met 5 september. Zijn plaats in het Nederlandse team wordt ingenomen door Mark Weusthof (Rossum, Ov.). Het team bestaat daarnaast uit de voor het WK geselecteerde menners Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten).


Viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon won afgelopen weekend de internationale menwedstrijd in het Duitse Lähden waar hij zijn grootste concurrent voor de Wereldtitel Boyd Exell uit Australië versloeg. Zijn besluit om niet in Breda te starten kwam niet geheel onverwacht: “Het is mijn gewoonte om vier tot vijf weken voor een Wereldkampioenschap geen wedstrijden meer te rijden. Ik ga deze tijd benutten om me volledig te focussen op de paarden die meegaan naar de Wereldruiterspelen in Kentucky.”

Bondscoach mennen Tjeerd Velstra (Epe) besloot Chardon in het landenteam te vervangen door Mark Weusthof: “Mark staat reserve voor Kentucky, maar reist niet af. Mark heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd, met name de marathon en de vaardigheid zijn zijn sterke onderdelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij kan bijdragen tot een podiumplaats voor het Nederlandse team in Breda.”

Afgelopen maandag zijn alle rijtuigen, tuigen, fietsen en overige benodigdheden van de vierspanrijders op de boot geladen voor Kentucky. Zowel De Ronde als Timmerman rijden daarom gedeeltelijk met andere materialen in Breda.