5 augustus 2017

Wierden: Bas de Koning wint selectieve marathon op NK enkelspannen

Bas de Koning was vandaag de grote winnaar van de selectieve marathon op het NK enkelspannen in Wierden. Het 19-jarige mentalent bleef Jaap van der Horst en Frank van der Doelen voor. Dressuurwinnares Saskia Siebers werd zevende en wist haar leiding in het klassement te behouden.

Bas de Koning
Foto: Wilco van Driessen

Internationaal parcoursbouwer Arjan Kleinjan had acht op het oog gemakkelijke hindernissen gebouwd, maar dat viel in de praktijk tegen. De hindernissen bevatten veel links-rechts wendingen en op de losse zandbodem kwamen de menners met luchtbanden onder hun rijtuig als beste bovendrijven.

Ook Bas de Koning had zijn ijzeren wielen verruild voor luchtbanden en hiermee zette hij in vier hindernissen de snelste tijden neer. Bas is met zijn marathonoverwinning opgeklommen naar de derde plaats in het tussenklassement, dat nog steeds wordt aangevoerd door Saskia Siebers. Rudolf Pestman staat met ruim vier punten verschil op de tweede plaats.

De strijd om de medailles, met name het brons, is echter nog volledig open. De top drie tot met negen staat binnen een bal van elkaar en ook de verschillen tussen de volgende menners zijn minimaal, zodat het morgen in de vaardigheid zeer spannend wordt.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Jaap van der Horst
Foto: Wilco van Driessen